Værd at vide om diamanter og brillanter

En diamant består af tæt, tæt sammenpresset kulstof.

En brillant er en diamant, der er slebet med 58 facetter. Derved opnår diamanten en form, der giver den optimal lysrefleksion og funklende skønhed.

Siden 1600 tallet har slibningen med 58 facetter været regnet for den ideelle diamant slibning.

Normalt vurderes en diamant ud fra de fire C'er

Carat
Forkortes ofte ct. Carat er diamantens vægt. En carat er lig 0,2 gram.

Colour
Diamantens farve med navne som River, Wesselton, Crystal og en række andre nuancer. River diamanter og brillanter er farveløse og blandt de mest sjældne og værdifulde.

Clarity
Clarity er et udtryk for, hvor ren diamanten eller brillanten er. Næsten alle diamanter og brillanter har små uklarheder. I meget værdifulde diamanter og brillanter er uklarhederne mikroskopiske og de benævnes VVS ( Very Very Small ).

Diamanter og brillanter med store uklarheder, der kan ses med det blotte øje benævnes P og P1. Normalt anvendes disse diamanter og brillanter ikke i smykker, hvis vægten er 0,10 carat eller højere.

Cut
Cut er et udtryk for slibningen, som er afgørende for refleksion og brydning af lyset og for evnen til at funkle og stråle på en måde, som kun man kun oplever med en diamant eller brillant.

Hos Smykkekæden har vi tilføjet et ekstra C:

Confidence
At købe diamanter og brillanter er en tillidssag, hvor man som køber ofte har vanskeligt ved at vurdere kvaliteten.

Hos Smykkekæden sikrer vi løbende at de diamanter og brillanter, der anvendes i vore smykker fuldt ud lever op til anførte kvalitetskrav.

Din lokale Smykkekæde guldsmed vil med glæde fortælle dig mere om diamanter og brillanter.